Nem mad


Nem mad med kål er skønt til en travl hverdag, hvor man har begrænset tid i køkkenet.

Kål er nemlig dejligt mættende, økonomisk og sundt og derfor alletiders at få med som ingrediens i dine retter.

Opskrifter til nem mad:

⇒ Tryk på billederne for at se opskrifterne:


Nyeste opskrifter:


Alle opskrifter

 


Nem mad, som er sund og mættende til en travl hverdag.

Kål egner sig godt som mellemmåltider eller som tilbehør og/eller som ingrediens i middagsretter.

På gården bruger vi meget kål i vores madlavning, og vi håber at vores opskrifter kan give dig inspiration til, hvordan du kan lave nem mad med kål i din hverdag. Kål kan nemlig tilberedes på mange måder, både som rå, stegt, kogt eller som bagt. Smagen variere ligeledes for kål til kål som deres farver og konsistens.

Vi forsøger at lave opskrifterne med få ingredienser, som ofte er at finde i de fleste køkkener. Nem mad skal nemlig være nemt og tilgængeligt.

Hvis du har ideer, opskrifter eller spørgsmål, så send os gerne en mail på: svinningegaard@tdcadsl.dk

 

Et lille fif når man spiser kål:

  • Tyg altid din mad grundigt, specielt kål, så vil kroppens fordøjelsesenzymer bedre kunne nedbryde maden, og man får mindre luft i maven.
  • Hvis du ikke er vant til at spise kål, kan nogle godt opleve mere luft i maven. Det er ofte blot til at starte med, da din mave lige skal vende sig til større mængder af kål. Derfor start stille og roligt ud og øg mængderne af kål moderat.

 

 

Råd til hvordan du får spist kål i dine måltider:

Morgenmad:
  • Smoothies med kål, kan eventuelt laves aftenen forinden og sættes på køl natten over.
  • kålsalat med æg & rugbrød
Formiddag snack:
  • Brug rå blomkålsbuketter, som er skåret ud i mundrette størrelser.
  • Smoothies med kål
Frokost:
  • Kålsalat, som eventuelt er rester for dagen før.
  • Brug kinakålens blade under pålæg, kinakålen holder sig nemlig sprød og frisk i madpakken.
  • Lav wraps af salatkålens blade, kan også bruge blade fra spidskål. Fyld det med kylling, frugter, andre grøntsager og måske en karrydressing? Lav eventuelt lidt ekstra kylling til aftensmaden, så har du til frokost næste dag.
  • Eller lav en lækker sandwich med salatkål, mozarella og grøn pesto.

Eftermiddag:

  • Grønne snacks, giver hurtigt god energi.
  • Måske har du nogle vegetar frikadeller med blomkål fra dagen før, som du kan nyde kolde.

Aftensmad:

  • Brug kål i dine retter. Lav pizzabund af blomkål eller put den i lasagne.
  • Finsnit salatkål til din kålsalat som tilbehør til din ret.
  • Brug kinakålens mere hvide blade i dine wokretter.
  • Spidskål kan laves til en lækker coleslaw til din burger.
  • Rød spidskål giver et pift til din kålsalat i dens flotte røde farve.