Nem tzatziki med salatkål

Tzatziki med salatkål eller spidskål er super nemt at lave og smager skønt -med et pift af hvidløg og ekstra sprødhed fra kålen.

Perfekt som tilbehør til bl.a. bøffer, frikadeller og kylling.

Nem mad - Nem tzatziki med salatkål

Nem tzatziki med salatkål eller spidskål

Personer: 4

Tid: 10 minutter

.

Ingredienser:

1 salatkål eller spidskål

½ L cremefraiche 18% (kan også bruges skyr, fromage)

1 tsk. sukker

2-3 fed hvidløg

Salt og peber

.

Sådan gør du:

Fjern de yderste blade af salatkålen eller spidskålen og snit den fint. Undgå stokken. Kom kålen op i en stor skål.

Tilføj creme fraiche, presset hvidløg og sukker som røres godt sammen med salatkålen.

Smag til med salt og peber.

Lad den gerne trække et halvt døgns tid inden servering. Velbekomme.

.

Tip til nem mad med kål i hverdagen:

Kålen er altid mest frisk og sprød hvis du venter med at snitte den til lige før du skal bruge den.

-Men ved en presset hverdag, hvor tiden til madlavning kan være sparsom, kan det være lækkert at have færdigsnittet kål og eventuelt andre grøntsager i køleskabet, klar til at blive taget i brug med det samme. Det kan hurtigt spare dig for 5-10 minutters udskæring hver gang du laver mad.

Du kan derfor snitte kål og andre grøntsager i weekenden eller en hverdag hvor du har den ekstra tid.

Den bedste måde at opbevare grøntsager på er forskellig.

Vores erfaring med kål er, at det er bedst, hvis du opbevarer den i beholdere, skåle eller poser hvor der kan komme lidt luft ind/ud. Prik eventuelt små lufthuller i posen. Derved undgår man en stærk kållugt, som kan forekomme ved tætlukket opbevaring.

Ved denne opbevaring kan færdigsnittet kål holder sig frisk og sprødt i cirka 3 dage på køl.

Husk altid at opbevar kål køligt gerne ved 4-5 grader, så bevares sprødheden og friskheden bedst.

.

Nem tzatziki med salatkål eller spidskål ♥