Kålsalat med rød spidskål, agurk & hasselnødder

Hasselnødder giver et pift til smagen i denne kålsalat med rød spidskål, agurk og rosiner.

Kålsalaten er farverig og en ret du nemt selv kan præge med dine yndlings frugter, grøntsager, nødder m.m..

Dressingen er meget hurtig at lave, da den er meget enkel, men utrolig lækker til brug i en kålsalat som denne.

Kålsalat med rød spidskål, agurk & hasselnødder, Nem mad , Svinningegård

Kålsalat med rød spidskål, agurk & hasselnødder, Svinningegård

Personer: 4

Tid: 10 minutter

.

Ingredienser:

½ rød spidskål (ca. 200 gram)

½ agurk

3 spsk. rosiner

50 gram hasselnødder

1½ spsk. mørk balsamicoeddike

2 spsk. olie

Salt og peber

.

Sådan gør du:

Fjern de yderste blade fra den røde spidskål. Disse ydre blade beskytter spidskålen, som en “naturlig emballage”.  Del kålen på langs i to dele. Snit den meget fint og undgå at få stokken med.

Skyl agurken og skær den ud i små tern. Derefter kommes de sammen med rosinerne op i skålen til spidskålen.

Hak hasselnødderne lidt groft. Og bland dem enten sammen med kålsalaten eller servere dem ved siden af.

Tilføj mørk balsamicoeddike og olie, som røres godt sammen med alt kålen.

Smag til med lidt salt og peber.

Velbekomme, nem mad med kål, Svinningegård

.

På facebooksiden: Nem mad med kål – Svinningegård, kan du få inspiration til NEMME opskrifter med MASSER AF KÅL og andre grøntsager. Der bliver løbende lagt opskrifter ind, som du kan prøve derhjemme. Ofte skal der ikke meget til at ændre ens retter lidt med flere grøntsager. Prøv f.eks. når du laver lasagne at tilføje små blomkålsbuketter, ærter og majs.

.

Kålsalat med rød spidskål, agurk & hasselnødder ♥