Nem mad med Rød Spidskål

Rød spidskål er alletiders i kålsalater med dens flotte røde/lilla farve & lækre sprødhed.

Rød spidskål er med en mild kålsmag en rigtig god “begynderkål”, til dem der endnu ikke elsker kål.

Hvordan bruger jeg Rød Spidskål:

Brug den røde spidskål i salatskålen, hvor den flotte farve giver en masse spil til den ellers meget grønne farve. Kombinere den gerne med andre typer kål eller salater. Rød spidskål er meget sprød og mild i smagen og kan derfor også være en god kombination til grøntsager med bitter smag såsom rosenkål og savoykål.

Hvis du er vant til at spise den grønne spidskål, så prøv at bruge den røde spidskål i nogle af de retter, du allerede kender, så får du varieret typen af kål lidt på en meget nem måde.

Prøv at bruge kålbladene som wrap omkring en masse grøntsager og kød, damp gerne kålbladene i få centimeter kogt vand først, så er de nemmere at forme, uden at bladene knækker.

Udskær først den Røde Spidskål, når du skal bruge den. På denne måde holder kålen sig bedre frisk. Rød spidskål har nemlig den naturlige egenskab at ydrebladene beskytter kålen. Pil de yderste blade af inden brug. Dog kan du ved travle dage, snitte ekstra den ene dag og bruge det dagen efter.

Når du finsnitter kålen, giver det en lækker konsistens og kålen bliver ikke så grov at spise, hvilket også kan fremme interessen hos dem, der endnu ikke elsker kål.

Finsnittet rød spidskål kan også bruges i supper & til råkost.

Brug Rød spidskål og andre kål varieret, så bliver madlavningen både mere spændende, naturligt og varierende, hvilket kan øge kålforbruget og bidrage til en mere sund hverdag.