Æggekage med en lækker smag og som er super nem at lave. Prøv den både til morgenmad, til frokost eller som aftensmad. Samtidigt er den super nem at variere med ingredienserne. Prøv forskellige grøntsager og eventuelt kød i. Det er nemlig en ret, hvor du nemt kan bruge rester af grøntsager du har i køkkenet – En god måde at komme madspild til livs.
Personer: 2-3
Tid: 35 minutter
.
Ingredienser:
½ blomkål (lille)
6 æg
1 rød peberfrugt
175 g skinke i strimler
2 tsk. chiafrø
2,5 dl. mælk
Eventuelt lidt radiser og persille.
.
Sådan gør du:
Kom æg og mælk op i en stor skål, hvor det røres godt rundt.
Skær blomkål og peberfrugt ud i små tern og kom det sammen med skinke og chiafrø i skålen.
Bland det hele godt sammen inden det hældes ud på en pande med høj kant.
Lad den stå i cirka 20 minutter ved middel- til lav varme med låg på. Hold øje med at den ikke brænder på.
Velbekomme, Nem mad med Svinningegård.
.
P.S.
Rester af æggekagen kan opbevares i køleskab og spises næste dag. Den kan også nydes kold på lidt rugbrød. En god og meget nem måde at få lidt flere grøntsager på – også dagen efter.
–
Nem æggekage med blomkål, peberfrugt & chiafrø ♥
.