Kål

Dansk kål på friland : spidskål, blomkål og kinakål, kål på friland, Svinningegård, nem mad

Læs mere om Dansk Kvalitet af kål fra friland

Kål er sundt og fyldt med smagsoplevelser

Kål er suveræn, både hvis du går op i din sundhed og hvis du gerne vil tabe dig. Det mætter nemlig godt, da de er fyldt med fibre, som også kan være med til at forebygge forskellige kræftformer. Kål er ligeledes rig på vitaminer, blandt andet c-vitamin, som er med til at styrke immunforsvaret.

Kålen rummer ligeledes mange spændende madoplevelser, både i deres forskellige smage, men også i farver og den sprøde konsistens.

Du kan nemt få flere af de grove grøntsager i din hverdag, da der er mange måder, hvorpå du kan gøre maden lidt grønnere.

Få inspiration til hvordan du kan lave Nem mad med kål her.

4 hurtige råd til hvordan du kan servere kålen:

  1. Kål spises nemmest når det er fint snittet.
  2. Kålen skal helst spises rå, eller ved kort stegning, eller som dampet.
  3. Kombinere kålsmagen med andre smage, både sødt som foreksempel honning, jordbær, mango eller surt som lime og citron.
  4. Til de kræsne øjne, blend kålen og brug den som ingrediens i andre retter, for eksemple lasagne eller frikadeller.

Dyrket på friland

På Svinningegård dyrkes kålene:

Vi gør os umage med at udvælge sorter, som er mere milde og lækre i smagen.

Fra kålen plantes på frilandsjord til den er klar til at blive håndhøstet, går der cirka 2 til 3 måneder, afhængigt at hvilken type kål der er tale om.

Sæsonen er cirka medio maj til primo februar. Vejret har en afgørende betydning for kålene, og kan derfor præge sæsonens start og slut tidspunkter.

Læs mere om:

  • hvordan kålen kan anvendes,
  • kan skæres ud,
  • opbevares,
  • og deres sæson

Lidt ekstra info:

→ Brassica er det latinske navn for kål.

→ Salt og sukker giver en mere mild smag og blødere konsistens. Prøv eventuelt at drysse lidt salt på kålen, vend kålen godt rundt, så salten spredes. Lad kålen trække i 10-20 minutter inden du skylder salten af igen. Du kan også hælde kogende vand over kålen i stedet for at salte den.

→ Få løbende inspiration til nye nemme opskrifter med kål her på hjemmesiden eller på facebook.