Nem kålsalat med mango, ananas, salatkål eller kinakål

Nem mad til hverdag eller fest, hvor man gerne vil have en smagfuld og frisk kålsalat med spisemoden mango, salatkål eller kinakål og ananas. Pyntet med cashewnødder som giver prikken over i’et.

Nem mad til hverdag - Nem kålsalat med mango, salatkål og ananas

Nem kålsalat med mango, salatkål og ananas

Tid:  15 minutter

Personer: 4

.

Ingredienser:

½ salatkål eller kinakål

240 gram ananas

1 mango

100 gram cashewnødder

Dressing:

2 dl cremefraiche

2 tsk. Dijonsennep

1 tsk. Honning

1 tsk. Citron

Salt og peber

.

Sådan gør du:

Fjern de yderste blade og skyl salatkålen eller kinakålen godt.

Del kålen på langs og snit den fint. Undgå at få stokken med.

Skær mangoen ud i tern. Du kan nemt gøre det ved at du deler mangoen i tre skriver. Naviger udenom stenen i midten. Derefter tager du de to endeskiver og skærer tern i frugtkødet ned til skrællen, skær ikke igennem skrællen. Du kan derefter skubbe frugtkødet ud, ved at presse midt på skrællen. Nu kan du nemt pille mongoen ud i tern uden at få skrællen med. Til skiven i midten med stenen. Skær to både uden om stenen. skær på samme måde som før tern i frugtkødet uden at skære igennem skrællen. Vupti så er der masser af mango i tern.

Skær ananas ud i mundrette størrelser. Brug gerne en frisk ananas, hvis det er muligt og ellers er der også den lidt hurtigere metode, ananas på dåse, som er dejlig at benytte ved en travl hverdag.

Bland cremefraiche med honning, sennep og citronsaft. Smag til med salt og peber.

Vend alt kålen i dressingen.

Pynt til sidst med cashewnødder på toppen.

Velbekomme

.

P.S. 

Du kan ideelt servere denne kålsalat afkølet som tilbehør til kylling, laks, kalvekød m.m.. Eller nyd den til et mellemmåltid.

Kan opbevares på køl, men vær opmærksom på at væden fra kål, frugt og dressingen godt kan gøre kålsalaten lidt slatten med tiden. Si eventuelt væden fra inden servering.