Rød kinakål

Rød kinakål på friland

Rød kinakål på friland, Svinningegård

 

Om Rød Kinakål:

Den røde kinakål er en spændende ny kål, som vi første gang dyrkede på friland i 2017 på Svinningegård. Rød kinakål dyrkes i forskellige perioder af sæsonen.

Den har et aflangt hoved som den traditionelle “grønne” kinakål, dog med rødlige blade, som har et skær/præg af lilla. Kålbladene er hvide i bunden.

Smagen er frisk og dejlig mild, som gør den ideel til både kålsalater, råkost, wokretter og madpakken. Smagen er også meget børnevenlig.

Anvendelse:

Du kan anvende den røde kinakål på mange måder, specielt er den flotte og meget farverige kål en fin ingrediens at bruge i kålsalaten, da smagen er mild og farven spændende, som giver et pift på tallerken. Bland den gerne med andre grøntsager og frugter, for at frembringe et endnu flottere farvespil, som både er en fryd for øjet og maven.

Kinakål er en éner i wok, og rød kinakål er ingen undtagelse. Brug den mere lyserøde/hvide ende af kålbladene, skær dem groft ud og tilføj dem sammen med andre grøntsager, kød og soyasovs eller grøn Karrypasta, som har en mild og lækre kydret smag.

Den røde kinakål er også suveræn som råkost, sammen med gulerødder og rosiner. Den giver et lækkert  pift til den mere traditionelle råkost.

Prøv også at bruge den røde kinakål til kimchi, hvilket giver en lidt anden smag samt farve end den traditionelle grønne kinakål.

I madpakken er rød kinakål perfekt mellem brød og pålæg, da kålen bevarer sin sprødhed. Ligeledes er den spændende for øjnene og god for maven.

Find masser af inspiration til nemme og sundere retter her på hjemmesiden med rød kinakål: Nem mad med Rød kinakål

Start altid med at fjerne de yderste blade på kålen, som naturligt beskytter bladene indenunder, som er mere friske og sprøde. De yderste blade kan nemlig godt blive lidt kedelig/slatten efter høst. Husk altid at skylle kålen i koldt vand inden brug.

Opbevaring:

Rød Kinakål har en forholdsvis lang holdbarhed på køl (cirka 1,5 uge). Dermed er det nemmere at undgå udsmidning, da du kan anvende/udnytte kålen optimalt til flere forskellige retter, såvel kolde som varme, over en længere periode.

Sæson:

Den røde kinakål fra Svinningegård kan købes fra cirka august til december måned.

Sæsonens start- og sluttidspunkter for kålen kan variere lidt på grund af vejrforhold.

Få inspiration til hvordan du kan bruge den røde kinakål, samt få mere kål og andre grøntsager ind i dine måltider. Følg Facebooksiden: Nem mad med kål – Svinningegård