Blomkålstærte som er sund og nærende med grøntsager og chiafrø. I denne tærte er der brugt blomkål, broccoli, rød peberfrugt, tomater, æg, skinke & chiafrø.
Du kan nemt variere fyldet efter egne ønsker.
Tærten tager lidt tid at bage, men tilberedningen kan gøres nemt med en stavblender eller foodprocessor. Blomkålstærten kan ideelt serveres både til morgen, middag og aften. Få nemt en masse grøntsager på 1 gang.
Personer: 4
Tid: 20 minutters tilberedning + ca. 50 minutter i ovn.
.
Ingredienser:
- 1 stk. blomkål
- ½ rød peberfrugt
- 3 æg
- 100 gram revet ost
- 1 spsk olie
- Salt og peber
- 1-2 tsk. chiafrø
Fyld:
- ½ broccoli
- 3 tomater
- 75 gram skinke i tern
- 100 gram ost
- 4 æg
- Salt og peber
- 1,5 dl mælk.
.
Sådan gør du:
Start med at tænde ovnen på 180 grader varmluft.
Begynd derefter at fjerne de grønne blade fra blomkålen. Skær blomkålen ud i buketter. Blend blomkålen i en foodprocessor eller med en stavblender, så den bliver kornet. Du kan også rive blomkålen fint, men det tager lidt længere tid.
Skær peberfrugten ud i stave, som også blendes sammen med blomkålen.
Bland blomkålen og peberfrugten sammen med æg, chiafrø, olie, ost, salt og peber og rør det hele godt sammen.
Fordel blomkålsdejen ud i et tærtefad. Tryk dejen godt sammen og sørg for, at den kommer lidt op af siderne.
Sæt blomkålsbunden i ovnen, hvor den skal bages ved 180 grader varmluft i ca. 30 minutter.
Fyldet:
Start med at skylle broccolien, og skær den derefter meget fint ud i små buketter. Skyl tomaterne og skær dem ud i små tern. Pisk æg, mælk, salt og peber sammen.
Når tærtebunden er færdig, drysses osten ovenpå i et fint lag. Fordel broccolien og tomater ovenpå osten og hæld derefter den pisket æg og mælk over.
Sæt tærten i ovnen og bag den ved 175 grader varmluft i ca. 20 minutter. Hold øje med at tærte ikke brænde på de sidste minutter.
.
P.S.
Du kan også bruge andre ingredienser til fyld. Såsom bacon, kylling, forårsløg, oregano, rødløg, grønne asparges m.m.
Velbekomme, Nem mad med kål fra Svinningegård
.
.