Rød Spidskål

Rød spidskål dyrket på friland, Svinningegård

Rød spidskål dyrket på friland

Om Rød spidskål

Rød spidskål er en ”farvet udgave” af (traditionel) grøn spidskål, hvor kålen ender ud i en spids.

Kålen er sprød med en rigtig god og lidt skarp smag, men meget mere mild end rød hvidkål og radicchio (rød salat).

Sæsonen for rød spidskål:

Røde spidskål fra Svinningegård høstes fra cirka juli til november.

Da rød spidskål dyrkes på friland, kan sæsonens start og slut-tidspunkt ændre sig lidt på grund af vejret.

Pakning:

De røde spidskål er pakket i papkasser med indlagt foringspose. Foringsposen anvendes for bedre at bevare fugten, således at kålen bevarer sin frisk- og sprødhed bedst muligt efter høst.

Kålen pakkes også i plastkasser, hvis dette ønskes.

Anvendelse:

Den røde farve er suveræn i kålsalat, da den giver et flot farvespil sammen med andre frugter og/eller grøntsager.

Den røde spidskål kan ligesom den grønne spidskål anvendes som rå i kålsalater, dampet eller stegt på panden, bagt i ovnen eller prøv den på grill.

Før du anvender kålen, fjern de yderste blade, som beskytter de indre kålblade.

Skyl kålen i vand inden tilberedning.

Skær uden om stokken når den anvendes som rå, og gerne som fintsnittet i kålsalater.

Find inspiration til hvordan du kan anvende den røde spidskål her: nem mad med rød spidskål

Opbevaring:

Rød spidskål bør opbevares på køl, ca. 5 grader.

De yderste blade beskytter spidskålen og derved bliver holdbarheden forlænget. Inden tilberedning, fjern de yderste blade til du kommer ind til de mere friske og sprøde blade.

Vitaminer og Mineraler:

Røde spidskål indeholder:

  • Vitaminerne, A, B, C og K.
  • Kostfiberindholdet er på 1,9 gram pr 100 gram.