
Rød spidskål dyrket på friland
Om Rød spidskål
Rød spidskål er en ”farvet udgave” af (traditionel) grøn spidskål, hvor kålen ender ud i en spids.
Kålen er sprød med en rigtig god og lidt skarp smag, men meget mere mild end rød hvidkål og radicchio (rød salat).
Sæsonen for rød spidskål:
Røde spidskål fra Svinningegård høstes fra cirka juli til november.
Da rød spidskål dyrkes på friland, kan sæsonens start og slut-tidspunkt ændre sig lidt på grund af vejret.
Pakning:
De røde spidskål er pakket i papkasser med indlagt foringspose. Foringsposen anvendes for bedre at bevare fugten, således at kålen bevarer sin frisk- og sprødhed bedst muligt efter høst.
Kålen pakkes også i plastkasser, hvis dette ønskes.
- Rød spidskål 8 stk. i papkasse med foringspose
- Rød spidskål fra friland
Anvendelse:
Den røde farve er suveræn i kålsalat, da den giver et flot farvespil sammen med andre frugter og/eller grøntsager.
Den røde spidskål kan ligesom den grønne spidskål anvendes som rå i kålsalater, dampet eller stegt på panden, bagt i ovnen eller prøv den på grill.
Før du anvender kålen, fjern de yderste blade, som beskytter de indre kålblade.
Skyl kålen i vand inden tilberedning.
Skær uden om stokken når den anvendes som rå, og gerne som fintsnittet i kålsalater.
Find inspiration til hvordan du kan anvende den røde spidskål her: nem mad med rød spidskål
Opbevaring:
Rød spidskål bør opbevares på køl, ca. 5 grader.
De yderste blade beskytter spidskålen og derved bliver holdbarheden forlænget. Inden tilberedning, fjern de yderste blade til du kommer ind til de mere friske og sprøde blade.
Vitaminer og Mineraler:
Røde spidskål indeholder:
- Vitaminerne, A, B, C og K.
- Kostfiberindholdet er på 1,9 gram pr 100 gram.