Nem mad med Blomkål

Nem mad med Blomkål, er en masse inspiration til dig, om hvordan du nemt kan få mere blomkål ind i hverdagens måltider. Blomkål kan nemlig tilberedes på utallige måder, hvilket gør det til en spændende kål at lave mad med.

Tryk på billederne for at få vist opskrifterne.


Tips og info til madlavning med Blomkål:

Blomkål egner sig for eksempel rigtig godt som rå blomkålsbuketter i  kålsalater, som smager skønt med en let oliedressing og/eller lidt salt over. Du kan også riste blomkål på pande, så de bliver mere sprøde i det.

Ligeledes er det en suveræn kål til dem med “kræsne øjne”. Blomkål kan nemlig nemt blendes og bruges som ingrediens i frikadeller, lasagne, tærter, æggekager med mere. Du kan endda også bruge blomkål som et alternativ til ris, da du kan blende blomkål til små korn, som “ligner” ris.

Blomkål kan også bages, prøv sammen med ost og parmaskinke, som giver en rigtig lækker smag. Du kan også lave blomkålssnacks, som et sundere alternativ til chips.

Den mere traditionelle måde at tilberede blomkålen på, er ved at koge den og drysse lidt salt over. Du kan også prøve med lidt smør, som lækkert smelter over kålen. Sådan en tilberedning er lækker sammen med æg, rejer, spidskål og en creme fraiche dressing med citron og purlæg. Der er nemlig masser af muligheder med blomkålen, hvilket gør det til en spændende kål både for øjnene og for maven.

Blomkål har et højt indhold af kostfiber og er blandt de grove grøntsager, som er alletiders at få med som ingrediens i forskellige hverdagsretter.

Læs mere om opbevaringen, sæsonen for blomkål og dens vitaminer her

Følg også gerne med på facebooksiden: Nem mad med kål – Svinningegård. Her bliver der løbende lagt nye opskrifter op med blomkål og andre kål. Du kan få inspiration til, hvordan du nemt kan bruge forskellige kål i nemme retter.