Laks med spidskål, pesto og tomater

Laks med spidskål, tomater og pesto kan nemt tilberedes sammen i ovnen.

En god måde til at variere anvendelsen af både spidskålen og laksen, som også nemt kan tilberedes hver for sig, i salater, på grillen m.m..

Retten er sund, farverig og dejlig mættende.

Laks med spidskål, pesto og tomat, Nem mad , Svinningegård

Laks med spidskål, pesto & tomat

Personer: 4

Tid: 15 tilberedning + 35 minutter i ovn

.

Ingredienser:

  • 800 gram laks uden skind
  • 250 gram cherrytomater
  • 1 spidskål
  • ca. 100 gram grøn pesto.
  • 2 spsk. olie
  • Salt og peber
  • 1 fed hvidløg
  • Stanniol

.

Sådan gør du:

Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

Fjern de yderste blade af spidskålen. Skær bunden væk og derefter skær ca. 1 cm brede skriver.

Gør 2 stykker stanniol klar i et ovnfastfad / bradepande, så de kan lukke om retten. (ca. 40- 50 cm lange.)

Læg spidskålsskiverne i fadet.

Rør olie, salt, peber og hvidløg sammen i en lille skål og pensel spidskålsskiverne.

Hvis der er skind på laksen, skær dette væk. Læg derefter laksestykke over kålen.

Fordel pesto over laksen.

Skær cherrytomaterne over og læg dem ovenpå pestoen, så de dækker den mest muligt.

Luk staniolen godt omkring, og bag retten midt i ovnen i ca. 35 min.

Velbekomme, Nem mad med kål, Svinningegård

.

P.S. 

Du kan også servere noget flute eller andet brød til denne ret.

Ligeledes kan du også bruges rød pesto, grøn pasta, gul pasta eller rød pasta, hvis man gerne vil variere smagen og hvor stærk retten skal være.

.

Få inspiration til at anvende mere kål og andre grøntsager i nemme retter, som løbende ligges op på facebooksiden: Nem mad med kål – Svinningegård

.

Laks med spidskål, pesto og tomater ♥