Vores historie på Svinningegård

Historie på Svinningegård gennem mange årtier

Svinningegård er en familieejet gård, som i dag ledes af Henrik Buhmann, som er 3. generation på gården.

I mere end 40 år, har familien dyrket kål på friland på Svinningegårds lerholdige jorde.

Kålene er igennem årerne blevet leveret til store dele af det danske marked.

Generationerne på gården:

Historie på Svinningegård, Rolf Buhmann, den lille dreng på billede, som hjælper til med høsten på Svinningegård i 1940'erne.

Rolf Buhmann, den lille dreng på billedet, som hjælper til med høsten på Svinningegård i 1940’erne.

1. generation:

Vores historie på Svinningegård starter i år 1939, hvor gården blev købt til blandt andet dyrkning af grøntsagsfrø til frøfirmaet Olsens Enke, som var i familien.

Gården er bygget omkring år 1850. og er igennem årene blevet udvidet og moderniseret.

 

2. generation:

Historie fra Svinningegård - Kinakål fra Svinningegård

Kinakål, er en stor del af vores historie på Svinningegård.

I 1974 begyndte Rolf Buhmann, 2. generation på gården, at dyrke grøntsager til konsumentmarkedet.

Kinakålen var en af de første “store” kål, som Rolf startede med i slutningen af 70’erne, og kinakålen er stadig en vigtig kål på Svinningegård.

Der blev igennem denne tid dyrket mange forskellige afgrøde på gården, nogle af disse var blomkål, kartofler og tulipaner.

 

3. og 4. generation:

I år 2003 overtog Henrik Buhmann, 3. generation på gården, kålproduktionen.

I dag er ligeledes flere medlemmer af familien en stor del af teamet på gården. Såsom datteren, Pernille, som er 4. generation på gården.

Man har på Svinningegård specialiseret sig i kål på friland, da frilandsjorden omkring gården, har et kraftigt indhold af ler, som egner sig rigtig godt til dyrkning af kål.

Gennem mange år og flere generationer, har man opnået en stor erfaring og viden inden for dette felt, hvor man stadig gør sig umage med at udvikle og afprøve forskellige sorter og arbejdsprocesser, for at kunne dyrke danske kål af en meget høj og ensartet kvalitet hver eneste dag i sæsonen.

Der dyrkes kål på cirka 150 hektar frilandsjord, som er beliggende jævnt fordelt omkring ejendommen. 

Kom direkte til, dyrkning af kål, ved at trykke her

 

Historie på Svinningegård

Luftfoto af Svinningegård

 

 

Find inspiration fra hverdag på gården på vores facebook