Nem burger med coleslaw af salatkål

Mild coleslaw med salatkål eller spidskål og gulerødder.

Super nem at lave og smager skønt i en burger bolle med grillet hakkebøf.

Nem mad - Nem burger med coleslaw af salatkål

Nem burger med coleslaw af salatkål eller spidskål

Tid: 15 minutter

Personer: 4

.

Ingredienser:

½ salatkål eller spidskål (ca. 250 g)

4-5 gulerødder (ca. 200 g)

2,5 dl. Ymer / A38

1 tsk sukker

2 spsk. citronsaft

1 spsk. mayonnaise

Salt og peber

Ca. 800 g. oksekød

8 burgerboller

Evt. chilipulver, spidskommen

.

Sådan gør du:

Form oksekødet til 8 hakkebøffer som krydres med salt og peber. Steg dem på panden eller grillen.

Fjern de yderste blade af salatkålen eller spidskålen, og del den på langs i to. Snit den fint og kom den op i en stor skål sammen med groft revet gulerødder.

Tilføj ymer/A38 sammen med sukker, citronsaft og mayonnaise. Rør det hele godt sammen. Smag til med salt og peber.

Varm/grill burgerbollerne, og kom evt. ketchup eller mayonnaise på bollerne, derefter hakkebøffen og masser af coleslaw. Velbekomme

.

P.S.

Hvis du gerne vil have en mere krydret coleslaw, kan du tilføje chilipulver eller spidskommen.

.

Tip til nem mad med kål i hverdagen:

Kålen er altid mest frisk og sprød hvis du venter med at snitte den til lige før du skal bruge den.

-Men ved en presset hverdag, hvor tiden til madlavning kan være sparsom, kan det være lækkert at have færdigsnittet kål og eventuelt andre grøntsager i køleskabet, klar til at blive taget i brug med det samme. Det kan hurtigt spare dig for 5-10 minutters udskæring hver gang du laver mad.

Du kan derfor snitte kål og andre grøntsager i weekenden eller en hverdag hvor du har den ekstra tid.

Den bedste måde at opbevare grøntsager på er forskellig.

Vores erfaring med kål er, at det er bedst, hvis du opbevarer den i beholdere, skåle eller poser hvor der kan komme lidt luft ind/ud. Prik eventuelt små lufthuller i posen. Derved undgår man en stærk kållugt, som kan forekomme ved tætlukket opbevaring.

Ved denne opbevaring kan færdigsnittet kål holder sig frisk og sprødt i cirka 3 dage på køl.

Husk altid at opbevar kål køligt gerne ved 4-5 grader, så bevares sprødhed og friskhed bedst.

.

Nem burger med coleslaw af salatkål eller spidskål ♥