Nem mad med Spidskål

En lækker mild kål, som er ideel til kålsalater.

Prøv at tilberede den på grillen.

 Lang dansk sæson med spidskål fra Svinningegård, fra maj til november.


Lidt info om spidskål og dens anvendelse

Spidskål er en kålsort , som er udviklet fra hvidkål. Den er dog ikke lige så kompakt som hvidkålen, og derfor lidt nemmere at håndtere på skærebrættet.

Med sin milde kålsmag og sprødhed er spidskål blevet populær at bruge i specielt kålsalater. Den kan ligeledes også tilberedes som stegt, bagt, stuvet dampet og som grillet.

Spidskål har et mere smalt og en spids hovedform med løst siddende ydreblade, som er “naturens” egen emballage. De beskytter de inderste blade af spidskålen, så den holder sig frisk og sprød. Fjern derfor de yderste blade, inden du anvender kålen. Der er også en rød variant af spidskål: Rød Spidskål er lidt mere mild i smagen og dens blade er en anelse mere tynde, find inspiration til anvendelse af rød spidskål her.

Opbevar spidskål på køl, så forlænger du holdbarheden. Kan cirka holde sig 1-2 uger i køleskab. Dette giver gode muligheder for at bruge kålen i forskellige retter, både til frokost og aftensmad.

Sæson for Spidskål på dansk friland er fra cirka midt maj til slut november, dog afhænger sæsonen meget af vejrforholdene, og med et koldt forår, kan start-høsttidspunktet blive senere og omvendt.

Få masser af inspiration til hvordan du kan lave nem mad med spidskål her på siden, der kommer løbende nye opskrifter, da der er et utal af muligheder for anvendelse af spidskålen.

Find alle opskrifter med kål (kinakål, blomkål, spidskål, rød spidskål og rød kinakål) her Nem mad