Nem salat med spidskål, ærter & solsikkekerner

Salat med friske ærter, sprødt spidskål eller salatkål, smagfulde tomater og lækre ristet solsikkekerner, en alletiders sommersalat, som du nemt kan variere ingredienser i.

En salat der både kan serveres og nydes i  hverdagen samt ved festlige lejligheder. Nem at tilberede med disse 5 ingredienser: spidskål eller alternativ salatkål, ærter, tomater, solsikkekerner og italian dressing.

Nem mad - Nem salat med spidskål, ærter & solsikkekerner

Nem salat med spidskål, ærter & solsikkekerner

Personer: 4

Tid: 15 minutter

.

Ingredienser:

½ spidskål eller salatkål

1 pose friske ærter eller 300-400 gram frosne ekstra fine ærter

1 bakke små blommetomater ca. 250 gram

100 gram solsikkekerner

Cirka 6 spsk. italian dressing

.

Sådan gør du:

Rist solsikkerkernerne på panden ved middelvarme i 5 minutter, vend jævnligt så de ikke brænder på.

Fjern de yderste blade af spidskålen eller salatkålen og del den på langs. Snit den fint og kom kålen op i en stor skål.

Pil ærterne og kom dem i skålen. Ved frosne ekstra fine ærter, kom dem op i en si og hæld kogende vand over 2-3 gange indtil de er optøet.

Skær blommetomaterne ud i små både og tilføj dem i skålen.

Hæld dressingen ud over blandingen og vend det hele godt sammen. Smag til løbende for eventuelt at justere mængden af dressing.

Velbekomme

.

P.S.

Hvis du har rester af salaten, så kan den opbevares på køl og nydes dagen efter til enten frokost eller til aftensmåltidet. En god måde at reducere madspild på. Ligeledes kan du altid nemt varier ingredienserne efter dine ønsker, eller hvad der nu lige er i køkkenet.

.

Nem salat med spidskål, ærter & solsikkekerner ♥