Nemt grillet salatkål

Grillet salatkål er med sin sødme meget velegnet som grillet. Den har ligesom spidskålen masser af sprødhed og bid i sig, men den ekstra sødme giver bare prikken over i’et i smagen.

Prøv den som grønt tilbehør til aftensmaden. Det er nemt at lave med få ingredienser, og det tager cirka 10 minutter.

Nem mad - Nemt grillet salatkål

Nemt grillet salatkål

Tid: 10 minutter

Personer: 4

.

Ingredienser:

1 stk. Salatkål

ca. 5 spsk. olie

1 stk. citron

Salt og peber

Du kan også nemt bruge andre krydderier eller lidt revet ost.

.

Sådan gør du:

Tænd op for grillen.

Fjern de yderste blade af salatkålen. Del den i to midt på stokken, således at bladene holdes sammen med stokken på begge halve. Del derefter hver halve i 2-3 både, alt efter hvor mange/store du gerne vil have dem.

Vær opmærksom på at bladene holdes sammen ved stokken, så forsøg at skære alle både ud med lidt stok i enden.

Bland olie og citrosaft sammen, smag til undervejs, hvor meget citronsaft du foretrækker i dressingen (vi bruger ca. 1 citron til 1 sommerhvidkål).

Pensel derefter dressingen ud på alle siderne af bådene og tilføj salt og peber.

Læg dem på grillen i cirka 6-7 minutter ved moderat varme. Vend dem løbende så alle siderne bliver grillet, men pas på de ikke brænder på.

Du kan ideelt komme lidt krydderi på, såsom hvidløg, m.m.. Revet ost som kan ligge og smelte på overfalden er også vældig lækkert.

Velbekomme, nem mad med kål, Svinningegård

.

P.S.

Grillet salatkål kan ideelt nydes sammen med grillet bøffer, kylling, fisk eller til frikadeller og nye kartofler, som vi nød den til.

Det er en nem og lækker måde at få mere grønt på tallerkenen under måltiderne.

.

Nemt grillet salatkål ♥