Nem forårssalat med spidskål & radiser

Forårssalat med dejlig mild og sprød spidskål, friske radiser og sennepsdressing.

Dressingen giver et godt pift til blandingen.

Nemt og hurtigt grønt tilbehør til maden i en travl hverdag. Du kan nemt tilføje lidt ekstra proteiner i form af kylling, fisk, bønner m.m. og gør forårssalaten til et nemt og dejligt mættende måltid.

Forårssalat med spidskål & radiser, Nem mad, Svinningegård, Nem mad med kål

Nem forårssalat med spidskål & radiser

Personer: 4

Tid: 15 minutter

.

Ingredienser:

½ spidskål

2 æbler

10 radiser

2 tsk. chiafrø

1 håndfuld persille

Dressing:

2 spsk. citron

1 spsk. sennep

2 spsk. olie

1 tsk. honning

Salt og peber.

.

Sådan gør du:

Fjern de yderste blade af spidskålen og del det på langs. Snit kålen fint, undgå at få stok med. Kom kålen op i en skål.

Skær æblerne ud i små tern og kom dem i skålen sammen med chiafrø og en håndfuld finthakket persille.

Skyl radisserne og skær dem ud i tynde skiver. Vend det hele godt sammen i skålen.

Kom citronsaft, sennep, olie, honning, salt og peber op i en lille skål og rør godt sammen. Smag til løbende om du synes der skal mere citronsaft, honning, salt m.m. at efter hvor stærk/sur/sød du gerne vil have dressingen.

Hæld dressing over blandingen og vend den godt, så den er jævnt fordelt i hele kålsalaten.

Velbekomme

.

P.S.

Du kan også tilføje kylling, fisk, bønner m.m. i kålsalaten. På denne måde laver du et lækkert og nemt måltid, som mætter godt med sine ekstra proteiner.

Hvis du har rester, sæt kålsalaten på køl og nyd den senere på dagen eller dagen efter.

Det kan være rigtig dejligt i en travl hverdag at have mad til to dage, så specielt 2. dagen bliver dejlig nem på madkontoen. Lav eventuelt dobbelt portioner, hvis overskuddet er til det den ene dag, så har du den ekstra tid næste dag, hvor måske en lang arbejdsdag står for døren.

.

Få inspiration til NEMME retter med kål og andre grøntsager på facebooksiden: Nem mad med kål – Svinningegård.

.

Nem forårssalat med spidskål & radiser ♥