Blomkål

Blomkål fra friland, Svinningegård

Blomkål fra friland på Svinningegård

Om Blomkålen:

Blomkål har et hvidt hoved som er omgivet af beskyttende grønne blade.

Der er cirka 100 forskellige sorter af blomkål. Nogle sorter egner sig godt til foråret, andre til sommeren og nogle til efteråret.  Smagen på kål kan derfor godt variere lidt over sæsonen.

Sæson for blomkål:

Blomkål fra Svinningegård kan købes fra starten af juni måned til slutningen af oktober måned.

Kålen er dog vejrbestemt, og koldt forår, efterår m.m. kan forsinke eller forkorte sæsonen.

Dyrkning:

Blomkålen er en grøntsag som kræver meget plads i marken, da der kun er 4 planter på hver kvadratmeter.

Den er op til 3 måneder om at blive til et færdigudviklet blomkålshoved.

Den kræver meget pasning både med ukrudtsrensning og vanding samtidig med, at jordstrukturen skal være helt i top, for at blomkålen udvikler sig optimalt.

Den er derfor en forholdsvis dyr grøntsag at dyrke.

Blomkål plantet på friland, Svinningegård

Blomkål plantet på friland

Pakning:

Vi pakker blomkålen i en papkasse med indlagt foringspose, som bedre kan holde på fugten. Dermed opnås et mere frisk og sprødt blomkål, som ikke så nemt tørre ud og bliver slatten.

Vi pakker også Svinningegård-blomkål i andre plastkasser, efter ønsker fra kunder.

Blomkål på kølelager, Svinningegård, Dyrkning af kål, nem mad med Blomkål, Nem mad, Blomkål

Blomkål på kølelager, Svinningegård

Anvendelse:

Blomkålen kan tilberedes på utallige måder.

Nyd den rå, som små buketter i forskellige salat-kålblandinger.

Blomkålen kan også nydes kogt, som er den mere traditionelle måde at tilbede denne kål på.

Du kan også stege, grille eller bage blomkålen.

Prøv ligeledes at blande små blomkålsbuketter i lasagne, hvilket giver en lækker smag og en sundere lasagne.

Find inspiration til hvordan du kan lave nemme retter med blomkålen under: nem mad med blomkål

eller følg facebooksiden: Nem mad med kål – Svinningegård, hvor der løbende bliver lagt NEMME opskrifter op, hvor du nemt kan få mere kål og andre grøntsager ind i dine måltider

Husk altid at skylle kålen i koldt vand inden brug.

Et lille udpluk af opskrifter med blomkålen:

Udskæring:

De grønne blade samt stokken skæres fra. Så er det muligt at dele hovedet ud i små buketter til kålsalater m.m.

Ved kogning fjernes de grønne blade og ved at skære et stykke ind i stokken, minimere du kogetiden.

Du kan også blende den øverste del af stokken og bruge det til at lave Rösti.

Opbevaring:

Kålen bør opbevares på køl, cirka 5 grader. Køling holder kålen frisk og sprød i flere dage.

Opbevaring for varmt og i direkte sollys giver hurtigt et blødt og misfarvet blomkålshoved.

Vitaminer og Mineraler:

Blomkålen indeholder en større mængde af sunde kostfibre, cirka 2,4 gram pr. 100 gram.

Kålen har et betydeligt indhold af B, C og k vitaminer, samt mineralerne fosfor og kalium.

Tilbage til oversigten med kål