Wok med Kål, Kylling & Sød Mango Chutney

Wok med Kål er en nem og alletiders måde at få masser af grøntsager på.

Perfekt til en travl hverdag, hvor man stadig gerne vil have hjemmelavet mad. Derfor er denne ret flittigt brugt hjemme hos os på gården.

Du kan samtidigt nemt variere wokken lidt, både med hvilke grøntsager/kød du gerne vil have i, samt om den skal være med sød eller hot mango chutney.

Endnu et plus ved denne ret er, at du nemt kan lave mad til to dage. Da rester/ekstra portioner kan varmes op næste dag.

Wok med Kål, Kylling og Sød Mango Chutney

Wok med Kål, Kylling og Sød Mango Chutney

Tid: 25 minutter

Personer: 4

.

Ingredienser:

1 lille blomkål

½ kinakål

800 gram kyllingebrystfilet

2 spsk. olie

6 stk. gulerødder

Ananas, cirka 150 gram

1 dåse majs (cirka 150 gram)

500 gram sød mango chutney eller hot mango chutney.

.

Sådan gør du:

Skær kyllingebrystfileterne ud i små tern. Varm wokgryden op med lidt olie i (alternativt kan en pande med høj kant også bruges).

Kom kyllingestykkerne i, og steg dem ved middelvarme, hvor de vendes jævnligt til de er gennemstegte.

Dernæst skær de grønne blade fra blomkålshovedet og skyl det i koldt vand. Skær derefter blomkålen ud i små buketter.

Skræl gulerødderne og riv dem groft. Hvis du gerne vil have gulerødderne mere sprøde kan de med fordel skæres ud i små tern eller skiver.

Når kyllingestykkerne er gennemstegte kommes sød mango chutney i (alternativt kan en hot mango chutney også bruges, hvis man gerne vil have at wokken skal være lidt stærk). Kom derefter blomkål og gulerødder i. Bland ingredienserne godt sammen.

Sæt gerne låg på gryden/panden, så blomkålen bliver godt dampet i cirka 10 minutters tid, vend jævnligt blandingen i mellemtiden.

Derefter kommer du ananas, majs og groft skåret kinakål i. Vend blandingen i 2-3 minutter, dermed opnå du stadig, at der er bid i kinakål, ananas og majs.

Server eventuelt wokken med lidt ris, nudler, pasta eller brød til.

Velbekomme.

.

Wok med Kål, Kylling & Sød Mango Chutney ♥