Blomkål i ovnen med ost & parmaskinke

Blomkål i ovnen er en rigtig lækker og meget nem anretning af blomkål.

Du behøver kun 3 ingredienser = blomkål, revet ost og parmaskinke, Samt cirka 20 minutters tid, hvoraf de cirka 5 minutter er til tilberedning og de sidste cirka 15 minutter er kålen i ovnen.

Brug retten i hverdagen eller når du får gæster – Til begge dele er det skønt, når det indimellem kan gå lidt nemt og hurtigt, – også når det er hjemmelavet mad.

Blomkål i ovnen med Ost & Parmaskinke, Svinningegård, Nem mad, kål, blomkål

Blomkål i ovnen med Ost & Parmaskinke

Tid: 20 minutter

Personer: 4

.

Ingredienser:

1 Stort blomkål eller 2 Små blomkål.

100 gram revet mozzarella ost

150 gram parmaskinke

.

Sådan gør du:

Start med at tænde ovnen på 160 grader varmluft.

Fjern derefter de grønne blade omkring blomkålshovedet. Skyl blomkålshovedet i vand og skær derefter kålen ud i mindre buketter, undgå den store/grove stok i midten. Alt efter hvor store buketter du godt kunne tænke dig, varierer tiden i ovnen lidt.

Hvis du ønsker små buketter med en diameter på cirka 5 cm, så burde 12 minutter i ovnen ved 160 grader være nok.

Hvis du ønsker store buketter,  ca. 8-9 cm i diameter, hvilket svarer til et kvart/halvt blomkålshoved, selvfølgelig alt efter størrelsen på hovedet, så giv dem cirka 15 minutter i ovnen.

Ovne kan varme lidt forskelligt, så prøv dig frem og giv eventuelt blomkålen lidt længere tid i ovnen, hvis du synes den er for hård efter de ovenstående tider.

Når du har lavet den ønskede størrelse buketter, så drys lidt revet ost på buketten og pak den ind i 1-2 skiver parmaskinke, jo mere af buketten du kan dække, jo nemmere er det at undgå at buketten bliver brændt. Læg den derefter på en bageplade med bagepapir.

Kom anretningen i ovnen med den revet ost og parmaskine. Når tiden nærmere sig de 12 – 15 minutter, så hold lidt øje med at de ikke brænder på.

Velbekomme, Nem mad med Kål fra Svinningegård

.

Prøv den også gerne med spidskål, find opskriften her.

.

Blomkål i ovnen med ost & parmaskinke ♥