Nem sommersalat med spidskål & vandmelon

Sommersalat med spidskål, vandmelon, vindruer, æble og italian dressing.

Den er super nem at tilberede og smager skønt til grillet kylling, bøffer, laks m.m.

Nem mad - Nem sommersalat med spidskål & vandmelon

Nem sommersalat med spidskål & vandmelon

Personer: 4

Tid: 10 minutter

.

Ingredienser:

½ spidskål

½ vandmelon

250 gram vindruer

1 æble

4 spsk. italian dressing

.

Sådan gør du:

Fjern de yderste blade af spidskålen og del den på langs. Snit den ene halvdel fint og kom kålen op i en stor skål.

Del vandmelonen i to og skær den ud i mundrette størrelser.

Skyl vindruerne godt og del dem i to.

Skær æblet ud i små tern, undgå kernehuset.

Kom vandmelon, vindruer, og æble op i skålen til spidskålen og hæld dressingen over.

Bland det hele godt sammen. Velbekomme.

.

Tip til nem mad med kål i hverdagen:

Kålen er altid mest frisk og sprød hvis du venter med at snitte den til lige før du skal bruge den.

-Men ved en presset hverdag, hvor tiden til madlavning kan være sparsom, kan det være lækkert at have færdigsnittet kål og eventuelt andre grøntsager i køleskabet, klar til at blive taget i brug med det samme. Det kan hurtigt spare dig for 5-10 minutters udskæring hver gang du laver mad.

Du kan derfor snitte kål og andre grøntsager i weekenden eller en hverdag hvor du har den ekstra tid.

Den bedste måde at opbevare grøntsager på er forskellig.

Vores erfaring med kål er, at det er bedst, hvis du opbevarer den i beholdere, skåle eller poser hvor der kan komme lidt luft ind/ud. Prik eventuelt små lufthuller i posen. Derved undgår man en stærk kållugt, som kan forekomme ved tætlukket opbevaring.

Ved denne opbevaring kan færdigsnittet kål holder sig frisk og sprødt i cirka 3 dage på køl.

Husk altid at opbevar kål køligt gerne ved 4-5 grader, så bevares sprødheden og friskheden bedst.

.

Nem sommersalat med spidskål & vandmelon ♥