Sommersalat med spidskål, vandmelon, vindruer, æble og italian dressing.
Den er super nem at tilberede og smager skønt til grillet kylling, bøffer, laks m.m.
Personer: 4
Tid: 10 minutter
.
Ingredienser:
½ spidskål
½ vandmelon
250 gram vindruer
1 æble
4 spsk. italian dressing
.
Sådan gør du:
Fjern de yderste blade af spidskålen og del den på langs. Snit den ene halvdel fint og kom kålen op i en stor skål.
Del vandmelonen i to og skær den ud i mundrette størrelser.
Skyl vindruerne godt og del dem i to.
Skær æblet ud i små tern, undgå kernehuset.
Kom vandmelon, vindruer, og æble op i skålen til spidskålen og hæld dressingen over.
Bland det hele godt sammen. Velbekomme.
.
Tip til nem mad med kål i hverdagen:
Kålen er altid mest frisk og sprød hvis du venter med at snitte den til lige før du skal bruge den.
-Men ved en presset hverdag, hvor tiden til madlavning kan være sparsom, kan det være lækkert at have færdigsnittet kål og eventuelt andre grøntsager i køleskabet, klar til at blive taget i brug med det samme. Det kan hurtigt spare dig for 5-10 minutters udskæring hver gang du laver mad.
Du kan derfor snitte kål og andre grøntsager i weekenden eller en hverdag hvor du har den ekstra tid.
Den bedste måde at opbevare grøntsager på er forskellig.
⇒ Vores erfaring med kål er, at det er bedst, hvis du opbevarer den i beholdere, skåle eller poser hvor der kan komme lidt luft ind/ud. Prik eventuelt små lufthuller i posen. Derved undgår man en stærk kållugt, som kan forekomme ved tætlukket opbevaring.
⇒ Ved denne opbevaring kan færdigsnittet kål holder sig frisk og sprødt i cirka 3 dage på køl.
Husk altid at opbevar kål køligt gerne ved 4-5 grader, så bevares sprødheden og friskheden bedst.
.