Kålsalat med spidskål, appelsin og chiafrø

Kålsalat med spidskål, appelsin og chiafrø i dressingen, er en nem og indbydende kålsalat, som både kan nydes til frokost og til aftensmaden .

Farverne fra kålen, gulerøderne og appelsinstykkerne frisker måltidigt lidt op, så der både er noget lækkert for øjnene samt for maven.

Chiafrø er også alletiders at tilføje til dine måltider, da de indeholder omega-3 og kost fiber, som kun gør din kålsalat endnu sundere.

Kålsalat med spidskål, appelsin og chiafrø, Nem mad , Svinningegård , Nem mad med kål

Kålsalat med spidskål, appelsin & chiafrø

Personer: 4

Tid: 15 minutter

.

Ingredienser:

  • 1 lille spidskål
  • 2-3 gulerødder
  • 2 appelsiner eller 1 frisk ananas

Dressing:

  • ½ dl. Olivenolie
  • 3 spsk. citronsaft
  • 2 tsk. Sukker
  • ½-1 tsk. Chiafrø
  • Salt og peber

.

Sådan gør du:

Fjern de yderste blade af spidskålen, de er kålens egen naturlige “emballage”. Del kålen på langs og snit den meget fint, undgå at få stokken med. Læg kålen op i en skål / stort fad.

Skræl gulerødderne og riv dem fint, tilføj dem til skålen med kålen.

Skræl derefter appelsinen og skær den ud i mundrette størrelser og tilføj dem til skålen med kål og gulerødder. Du kan også bruge andre frugter som er søde i smagen, såsom mango eller frisk ananas. De giver nemlig en god kontrast til den lidt mere syrlige dressing.

Hæld olivenolie, citronsaft, sukker og chiafrø op i en skål og bland det godt sammen. Smag til med salt og peber.

Bland derefter dressingen godt sammen med kålen. Velbekomme.

.

P.S.

Dressingen kan sagtens holde sig nogle dage på køl. Ligeledes kan rester af kålsalaten også stilles på køl og nydes dagen efter.

.

Find inspiration til hvordan du NEMT kan få flere kål og andre grøntsager i dine måltider på facebooksiden: Nem mad med kål – Svinningegård

Det er ofte få ændringer/tilføjelser i måltiderne, som gør at kål og andre grøntsager kan blive en del eller større del af retten. Et eksempel kan være Lasagne, hvor du nemt kan tilføje blomkål, ærter og majs.

.

Kålsalat med spidskål, appelsin og chiafrø ♥