Nem wok med kinakål, mango, kylling & chilisovs

Smagfuld wok med kinakål, som har kontrasterne fra de søde rosiner og mango til den mere stærke og karakteristiske chilisovs.

Retten er nem at tilberede og mætter godt.

Nem mad - Nem wok med kinakål, mango, kylling & chilisovs

Nem wok med kinakål, mango, kylling & chilisovs

Personer: 4

Tid: 30 min.

.

Ingredienser:

800 g kyllingebrystfilet

1 stk. lille kinakål

1 stk. mango

1 tsk. paprika

4 stk. gulerødder

2 spsk. olie

50 gram rosiner

2 spsk. vand

2 spsk.  sød Chilisovs

4 stk. forårsløg

.

Sådan gør du:

Varm en wokgryde op, alternativt kan en pande med høj kant også bruges. Kom lidt olie på.

Skær kyllingerne ud i mundrette størrelser og krydre dem alle med paprika. Kom derefter kyllingestykkerne i wokgryden / på panden og steg dem ved middelvarme indtil de er gennemstegte. – Alternativt kan du også komme paprikaen op i wokgryden med olien, rør den godt rundt, uden den brænder på. Kom derefter kylligestykkerne i, og vend dem godt, så alle sider får olie og paprika på.

Skræl gulerødderne og skær dem ud i lange tynde skiver. Brug også gerne en spiralskærer, så kan du lave fine spiraler med gulerødderne, som gør retten lidt mere festlig.

Skær forårsløgene ud i små stykker og kom dem sammen med lidt vand, gulerødder og chilisovs i wokgryden, når kyllingen er gennemstegt.

Vend blandingen løbende i ca. 7 min. ved middelvarme.

Tilsæt til sidst udskåret mango, rosiner og groft udskåret kinakål. (Brug med fordel den mere hvide ende af kinakålen, da den er mere sprød og saftspændt. Undgå at få stokken med. Den resterende grønne del kan ideelt benyttes til en kålsalat.) Vend Mangoen, rosinerne og kinakålen sammen med de andre ingredienser i cirka 2 minutter ved middel varme.

Smag til om du synes blandingen har den korrekte smag eller om der eventuelt skal lidt mere chilisovs i inden servering.

Velbekomme.

.

P.S.

Ris egner sig godt som tilbehør til retten. Dyp dem gerne i lidt sojasovs. Du kan også servere lidt brød til.

.

Nem wok med kinakål, mango, kylling & chilisovs ♥