Nem kålsalat med tun, æg & kinakål

Tun og kinakål smager skønt i denne sunde sammenblanding af en kålsalat, som nemt kan bruges til pålæg på rugbrød eller i sandwich. Du kan også nyde den til grillet kylling i sommervarmen.

Nem mad - Nem kålsalat med tun & kinakål

Nem kålsalat med tun, æg & kinakål

Tid: 15 minutter

Personer: 4

.

Ingredienser:

½ kinakål

1 rød peberfrugt

½ agurk

2 dåser tun i vand

4 hårdkogte øg

4 spsk. olie

1 spsk. æbleeddike

Salt og peber

Lidt karse

.

Sådan gør du:

Kog æggene i cirka 10 minutter til de er hårdkogte.

Fjern de yderste blade af kinakålen og del den på langs. Finsnit den ene halvdel af kinakålen.  (undgå at få stokken med). Kom kålen op i en stor skål.

Skær peberfrugt og agurk ud i små tern og kom det i skålen.

Hæld vandet fra tunen og kom tunen op i skålen sammen med olie og æbleeddike. Det hele blandes godt sammen og smages til med salt og peber.

Pynt med æg som er skåret ud i både og karse på toppen. Velbekomme.

.

Tip til nem mad med kål i hverdagen:

Kålen er altid mest frisk og sprød hvis du venter med at snitte den til lige før du skal bruge den.

-Men ved en presset hverdag, hvor tiden til madlavning kan være sparsom, kan det være lækkert at have færdigsnittet kål og eventuelt andre grøntsager i køleskabet, klar til at blive taget i brug med det samme. Det kan hurtigt spare dig for 5-10 minutters udskæring hver gang du laver mad.

Du kan derfor snitte kål og andre grøntsager i weekenden eller en hverdag hvor du har den ekstra tid.

Den bedste måde at opbevare grøntsager på er forskellig.

Vores erfaring med kål er, at det er bedst, hvis du opbevarer den i beholdere, skåle eller poser hvor der kan komme lidt luft ind/ud. Prik eventuelt små lufthuller i posen. Derved undgår man en stærk kållugt, som kan forekomme ved tætlukket opbevaring.

Ved denne opbevaring kan færdigsnittet kål holder sig frisk og sprødt i cirka 3 dage på køl.

Husk altid at opbevar kål køligt gerne ved 4-5 grader, så bevares sprødheden og friskheden bedst.

.

Nem kålsalat med tun, æg & kinakål ♥