Muffins med grøntsager er super nemt at lave og smager skønt! Du kan selv præge hvilke grøntsager og kød du synes skal i – en ret børn også kan være med til at lave.
Vi er i vores familie helt vilde med disse ingredienser i muffins: blomkål, salatkål eller spidskål, rød peberfrugt, gulerødder, løg og skinke.
Nyd dem som aftensmad eller til frokost med en skive rugbrød. Muffins med grøntsager er også en lækker ingrediens på brunchbordet.

Muffins med grøntsager
Personer: 4 (16 stk. muffins.)
Tid: 35 minutter
.
Ingredienser:
150 gram blomkål ( cirka 1/4 blomkål)
100 gram salatkål eller spidskål
50 gram gulerødder (cirka 2 stk.)
100 gram rød peberfrugt (cirka ½ stk.)
1 løg
200 gram skinke i strimler
9 æg
Salt og peber
.
Sådan gør du:
Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
Skær blomkålens grønne blade fra og skyl blomkålshovedet med vand. Skær derefter kålen ud i meget små buketter.
Skræl gulerødderne og riv dem groft.
Skær peberfrugt og salatkål eller spidskål ud i små tern.
Fjern skrællen og hak løget fint.
Kom grøntsagerne op i en skål sammen med æg, salt og peber.
Bland det hele godt sammen.
Fordel dejen i 16 muffinsforme. Brug gerne 16 silikoneforme, som du skyller i lidt vand inden blandingen fordeles (så skulle dejen slippe lidt nemmere).
Sørg hele tiden for at have en del af æggemassen med i alle formene.
Bag de 16 muffins i cirka 25 minutter midt i ovnen.
Velbekomme.
.
P.S.
Du kan nemt variere grøntsagerne i dine muffins. Ligeledes kan kødet også nemt byttes ud med laks, kylling eller helt undlades, så du laver muffins kun med grøntsager.
Dine muffins kan også med velbehag nydes på rugbrød i madpakken eller til en lækker brunch med familien og venner.

Nemme muffins med blomkål, salatkål, rød peberfrugt, løg og gulerødder
.
.