Pizzabund med blomkål

Pizzabund med blomkål kan være en udfordring at få sprød og sammenhængende, men det lykkedes med denne opskrift at få en sammenhængende og sprød kant på bunden.

Prøv den, gerne sammen med børn, som kan vælge deres yndlingsfyld. En alletiders måde at få mere kål ind i måltidet.

Pizzabund med blomkål, pesto, mozarella & tomat, Svinningegård
Pizzabund med blomkål, pesto, mozzarella & tomat, Svinningegård

Personer: 3-4

Tid: ca. 40 minutter = (17 min. i ovn + ca. 20 min. tilberedning)

.

Ingredienser til pizzabund + fyld:

  • 1 lille blomkål
  • 2 æg
  • 100 g revet mozzarella ost
  • ½ spsk. Oregano
  • 1 grøn pesto (ca. 130 g.)
  • ca. 250 g mozzarella ost
  • 5 stk. tomatter

.

Sådan gør du:

Start med at fjerne de grønne blade og det nederste af stokken på blomkålen. Riv blomkålen fint, brug gerne en foodprocessor, stavblender eller et rivejern.

Kom det revet blomkål op i en si, og hæld kogende vand over, lad kålen dryppe af, og læg det derefter ud på et viskestykke, hvor du presser så meget væde ud af kålen som muligt – dette er vigtigt for at få pizzabunden så sprød som muligt.

Kom derefter æg, revet mozzarella, oregano og revet blomkål op i en skål, og rør det godt sammen. Læg dejen ud på en bageplade med bagepapir. Brug endnu et stykke bagepapir til at fordele dejen jævnt på bagepladen. Portionen passer til cirka 1 stor bageplade.

Bunden bages 12 minutter ved 220 grader varmluft til den får gyldenbrune pletter. Derefter tages den ud for at køle lidt af, inden fyldet kommes på.

Kom grøn pesto på hele bunden og fordel derefter udskåret mozarella på pizzabunden.

Kom pizzaen i ovnen i 5 minutter mere ved 220 grader varmluft.

Når pizzaen er færdigbagt, tages den ud. Tilføj frisk skåret tomatter og udskåret mozzarella. Velbekommen.

.

P.S.

Du kan altid tilpasse fyldet, hvilket også giver gode muligheder for varierede pizzaer. En god måde at få måltid med mere kål.

Pizza med blomkålsbund, pesto,mozarella, tomat, skinke, cocktailpølser & ananas, Svinningegård
Pizza med blomkålsbund, pesto,mozzarella, tomat, skinke, cocktailpølser & ananas, Svinningegård

Tilbage til oversigt med alle opskrifter på nem mad

Find løbende nye opskrifter også på vores :

facebooksiden:
https://da-dk.facebook.com/svinningegaard.dk/ eller

instagram:
https://www.instagram.com/svinningegaard_kaal/?hl=da