Mormordressing er en frisk dressing, som giver dig masser af smag. I denne kålsalat får du masser af kontraster, lige fra de søde rosinerne til de mere sure citroner.
En lækker smagsoplevelse med salatkål eller alternativt et spidskål.
Tid: 20 minutter
Personer: 4
.
Ingredienser:
Dressing:
- 1 citron
- 50 gram sukker
- 4 spsk. fløde
.
Sådan gør du:
Fjern de yderste blade. Del salatkålen eller spidskålen på langs og snit den i tynde strimler (stokken skæres fra).
Bland salatkål / spidskål, mandler og rosiner i en stor skål. Smut gerne mandlerne først – lad mandlerne ligge i kogende vand i ca. 3 min. Skyld dem derefter med koldt vand og prøv at smutte mandlerne, gentag processen to gange, så blive mandlerne nemmere at smutte.
Pres citronen og rør citronsaft og sukker godt sammen, kom derefter fløde i. Smag til og hæld derefter dressingen over blandingen som skal vendes godt.
Opbevares gerne på køl inden servering. Velbekomme.
.
P.S.
Denne kålsalat er skøn at servere til festlige lejligheder. Vær dog opmærksom på at holde dressingen adskilt fra kålsalaten frem til serveringen, ellers kan du godt risikere at kålsalaten bliver lidt “slatten” i dressingen, hvis den har stået længe.
.
.