Nem kålsalat med blomkål, rød spidskål & ristede solsikkekerner

En farverig kålsalat med blomkål, sprød rød spidskål og lækre ristede solsikkekerner som giver et pift til blandingen. En kålsalat som mætter.

Kan ideelt nydes til frokost eller som grønt tilbehør til aftensmaden.

Nem mad - Nem kålsalat med blomkål, rød spidskål & ristede solsikkekerner

Nem kålsalat med blomkål, rød spidskål & ristede solsikkekerner

Personer: 4

Tid: 20 minutter

.

Ingredienser:

1 blomkål

2 dl vand

½ rød spidskål

½ agurk

50 gram solsikkekerner

3 spsk. olie

2 spsk balsamicoeddike

Salt og peber

Evt. 1 fed hvidløg

.

Sådan gør du:

Kom cirka 2 dl vand op i en større gryde og sæt vandet over til en let kogning, tilføj gerne lidt salt når vandet koger.

Fjern de grønne blade fra blomkålen og skær den ud i små buketter (mundrette størrelser). Når vandet begynder at koge, skrues der lidt ned for varmen og blomkålsbuketterne kommes i, koges let i 4 minutter. Brug gerne en stor ske for at undgå at vandet sprøjter når blomkålen lægges i.

Fjern de yderste beskyttende blade fra spidskålen og del den på langs. Snit kålen fint og kom den op i en stor skål.

Agurken skæres ud i små tern og tilføjes i skålen.

Når blomkålen er færdig hældes det kogte vand fra og kålen køles hurtigt af under koldt vand. Kom derefter buketterne op i en si, så de kan stå og dryppe af.

Varm en pande op (middelvarme) og kom solsikkekernerne på i 4 minutter. Vend dem jævnligt mens de bliver ristet på panden.

Kom derefter blomkålsbuketterne og solsikkekernerne op i skålen til kålen.

Tilføj olie og balsamicoeddike og bland det hele godt sammen. Smag til med salt og peber.

Velbekomme.

.

P.S.

Kom eventuelt lidt presset hvidløg i blandingen for at give et pift til smagen. Ligesom andre grøntsager og frugter også nemt kan tilføjes, hvilket er det lækre ved kålsalater, du kan nemt præge dem efter dine ynglings ingredienser eller efter hvad der nu er i køkkenet, som skal og kan bruges.

.

Nem kålsalat med blomkål, rød spidskål & ristede solsikkekerner ♥