Nem anretning med blomkål, rejer, salatkål & æg

En lækker og smagfuld anretning med masser af kål, rejer, æg, purløg og hjemmelavet dressing.

Meget nem at lave! Absolut en af favoritterne i vores familie. Prøv den og se, om den ikke også bliver et hit hjemme hos jer.

Nem mad - Nem anretning med blomkål, rejer, salatkål & æg

Nem anretning med blomkål, rejer, salatkål & æg

Tid: 25 minutter

Personer: 4

.

Ingredienser:

1 stort blomkål (eller 2 små blomkål)

350 g. rejer

6 æg

½ salatkål eller spidskål

½ bundt purløg

½ citron

Dressing:

4 dl fraiche 9 %

4 spsk. olie

½ bundt purløg (ca. 2-3 spsk.)

½ citron

Salt og peber

.

Sådan gør du:

Blomkålen skal i let kogende vand i ca. 15 minutter. Sørg for at gryden er stor nok til kålen.  Fjern de grønne blade fra kålhovedet inden den kommes i vandet. (Hvis du gerne vil have blomkålen mere sprød, så giv den mindre tid i det kogende vand)

Sæt ligeledes æggene over som skal være hårdkogte. Ca. 10-12 minutter ved middelvarme efter vandet har været oppe og koge.

Fjern de yderste blade af salatkålen eller spidskålen og del den i to. Snit den ene halvdel fint og anret på fad.

Hæld væden fra rejerne fra og anret dem på fadet.

Inden æg og blomkål er færdige kan dressingen røres sammen i en skål. Bland fraiche, olie, fintskåret purløg og citronsaft sammen og smag til med salt og peber.

Pil æggene og del dem i to og anret på fadet.

Placere blomkålen på fadet sammen med citronskiver og drys med fintskåret purløg. Velbekomme.

.

P.S. 

Servere gerne flutes eller andet brød til retten.

Tomater, asparges og ærter kan også ideelt tilføjes.

.

Nem anretning med blomkål, rejer, salatkål & æg ♥

.

Få mere inspiration til hvordan du nemt kan få mere kål og andre grøntsager i dine måltider på facebooksiden: Nem mad med kål – Svinningegård, hvor der løbende kommer nye opskrifter op.