Guacamole med spidskål, giver en anden sprødhed og konsisten sammenlignet med den mere almindelige guacamole.
Guacamole er en lækker grøn snack, som ideelt kan nydes med grøntsagsstave eller i sandwichs. Den kan også anbefales at nydes som pålæg på rugbrød med lidt karse drysset over.
Tid: 10 minutter
Personer: 4
.
Ingredienser:
2 modne avocadoer
3 tsk. limesaft
100 g spidskål (½ lille spidskål)
1 dl. Cremefraiche
Salt og peber
Eventuelt masser af gulerodstave, agurkstave eller rugbrød.
.
Sådan gør du:
Start med at fjerne skrællen og kernen fra avocadoerne. Mos dem derefter godt ud i en skål, eventuelt med en blender.
Del limen i to halve og pres limesaften ud, tilføj den til den moste avocado.
Fjern ydrebladene på spidskålen og skær den ud i mindre stykker som nemt kan blendes. Alternativt kan du også hakke spidskålen meget fint, men det tager lidt længere tid.
Tilføj kålen i skålen sammen med avocadoerne.
Vend blandingen i cremefraiche og smag til med salt og peber.
For anretning kan du også servere guacamolen i mindre skåle.
.
Tip:
Guacomolen kan ideelt serveres som:
⇒ dip til grøntsagstavne, f.eks. gulerødder eller blomkålsbuketter.
⇒ som dressing til tortillas
⇒ som pålæg til rugbrød
⇒ I sandwich med f.eks. parmaskinke
Velbekomme, Nem mad, Svinningegård
.
.