Nem vegetar frikadelle med blomkål

Vegetar frikadelle kan være en mulighed, hvis du gerne vil skære lidt ned for kødforbruget.

Prøv disse lækre vegetar frikadeller, hvor kødfarsen er blevet skiftet ud med blomkål og andre grøntsager.

Frikadellerne er nemme at lave og kan serveres til en lækker kålsalat eller spises til frokost på rugbrød.

Nem mad - Vegetar frikadelle med blomkål

Vegetar frikadelle med blomkål, Nem mad med kål.

Tid: 50 minutter

Personer: 4

.

Ingredienser:

  • 1 blomkål
  • 1 squash (andre grøntsager kan tilføjes for at variere evt. peberfrugt)
  • 1 stk. rød chili
  • 3 fede hvidløg
  • 1 rødløg
  • 1 håndfuld persille
  • 2 æg
  • 1 grøntsagsbouillon
  • 1 dl kogt vand
  • 2,5 dl finvalsede havregryn
  • salt, peber og paprika

.

Sådan gør du:

Squash og blomkål skal rives groft. Brug gerne en stavblender.

Skær chili i fine tern, og bland det i en skål med revet blomkål og squash.

Tilføj hakket persille, fintrevet rødløg, 2 æg og bouillon og bland det hele godt sammen.

Tilføj salt, peber, paprika og havregryn til dejen. Dejen må ikke være for våd, da den skal formes til små frikadeller.

Varm en pande med en god portion olie og form grøntsagsdejen med en teske eller spiseske. Og vend når den ene side er gylden og sprød. Og vend igen når den anden side er gylden.

Velbekomme, nem mad med kål, Svinningegård

.

P.S.

Nyd frikadellerne med en lækker kålsalat og lidt kartofler/rodfrugter eller på et stykke rugbrød dagen efter.

Tilbage til oversigt over Nem mad med kål

.

Nem vegetar frikadelle med blomkål ♥