Kålsalat med rød spidskål & avocado

Kålsalat med rød spidskål og avocadoer er en lækker ret med masser af grøntsager.

⇒ En flot anretning med den røde spidskål og avocadoer. ⇐

Retten er velegnet som forret, tilbehør til hovedretten, en del af morgenmaden eller som et mellemmåltid.

Den er nem og forholdsvis hurtig at lave med en tid på cirka 15 minutter.

Kålsalat med rød spidskål & avocado, Nem mad , Svinningegård

Kålsalat med rød spidskål & avocado, Svinningegård

Personer: 4

Tid: 15 minutter

Ingredienser:

1 rød spidskål ca. 400 gram.

4 stk. store gulerødder ca. 200 gram

4 stk. modne avocadoer

2 dl cremefraiche eller skyr.

2-3 tsk. citronsaft

1½ tsk. dijonsennep

2 tsk. sukker

1 tsk. groft salt

.

Sådan gør du:

Rød spidskål deles på langs i to. Snit den fint og undgå stokken. Riv gulerødderne groft.

Bland cremefraiche/skyr, citron, sukker og salt godt sammen. Smag til undervejs, om du synes der skal lidt mere citron eller sennep i.

Hæld dressing over kålen og gulerødder og bland det godt sammen.

Del avocadoerne i 2 og fjern kernen og skallen.

Fyld avocadoerne med kål eller læg det ved siden af. Drys evt. frisk persille over. Denne kålsalat kan også bruges i burger eller sandwich m.m. Velbekomme.

.

Tip til nem mad med kål i hverdagen:

Kålen er altid mest frisk og sprød hvis du venter med at snitte den til lige før du skal bruge den.

-Men ved en presset hverdag, hvor tiden til madlavning kan være sparsom, kan det være lækkert at have færdigsnittet kål og eventuelt andre grøntsager i køleskabet, klar til at blive taget i brug med det samme. Det kan hurtigt spare dig for 5-10 minutters udskæring hver gang du laver mad.

Du kan derfor snitte kål og andre grøntsager i weekenden eller en hverdag hvor du har den ekstra tid.

Den bedste måde at opbevare grøntsager på er forskellig.

Vores erfaring med kål er, at det er bedst, hvis du opbevarer den i beholdere, skåle eller poser hvor der kan komme lidt luft ind/ud. Prik eventuelt små lufthuller i posen. Derved undgår man en stærk kållugt, som kan forekomme ved tætlukket opbevaring.

Ved denne opbevaring kan færdigsnittet kål holder sig frisk og sprødt i cirka 3 dage på køl.

Husk altid at opbevar kål køligt gerne ved 4-5 grader, så bevares sprødheden og friskheden bedst.

.

Hvis du mangler inspiration til at få mere kål og andre grøntsager ind i dine måltider, så følg facebooksiden: Nem mad med kål – Svinningegård, hvor der løbende lægges opskrifter op.

.

Kålsalat med rød spidskål & avocado ♥