⇒ Wok med rød kinakål er suveræn, da kålen egner sig godt til varme, asiatiske retter.
Brug den lækre og flotte farverige kål til en spændende wokret med masser af forskellige grøntsager. Som altid kan du nemt præge retten med dine yndlings grøntsager, kød, sovs m.m.
Tid: 45 minutter.
Antal Personer: 4
.
Ingredienser:
800 gram kyllingebrystfilet
4 spsk. olie
Cirka 1 spsk. karry
600 gram blandet grøntsager. F.eks. peberfrugter, gulerødder, broccoli, majs, slikærter.
2 spsk. cremefine 15%
1-2 spsk. soyasovs
½ stk. rød kinakål (almindelig grøn kinakål kan også bruges).
Evt. ris
.
Sådan gør du:
Start med at skære kyllingebrystfileterne ud i mundrette størrelser. Varm en wokgryde op, alternativt kan du også bruge en pande med høj kant. Kom 4 spsk. olie på. Krydr kyllingestykkerne med karry og tilføj kødet til wokgryden.
Gennemsteg kyllingestykkerne ved middel varme. Skær 600 gram grøntsager ud i mundrette størrelser inden de tilføjes til wokken, f.eks. gulerødder, peberfrugter, broccoli, blomkål, majs, slikærter m.m. (Du kan også vælge at bruge forskellige grøntsager fra en frostpose, dejligt nemt hvis tiden er begrænset).
Tilsæt 2 spsk. cremefine, 1-2 spsk. soyasovs alt efter hvor stærk du kan lide retten, og vend grøntsagerne løbende i cirka 7-10 minutter. Væden, cremefine, soyasovsen og olien giver en lækker lille sovs til retten.
Til sidst tilsættes groft udskåret rød kinakål (eller almindelig grøn kinakål), som vendes i blandingen i cirka 1-2 minutter.
Server gerne retten med ris og eventuelt lidt sojasovs ved siden af. Velbekomme.
.
.