Nemt pålæg med blomkål, spidskål, skyr & æble

Pålæg med kål og skyr, kan være et sundere alternativ til andre købte pålæg, remulade m.m.. Samtidigt mætter denne ret ekstra godt, da der er maser af grøntsager og frugt i. Du kan også nemt selv præge hvilke ingredienser du synes skal i, måske pærer, melon, broccoli, salatkål m.m.

Lækkert til frokost – madpakken. Kan opbevares på køl i 2-3 dage.

Nem mad - Sundt pålæg med blomkål, spidskål, skyr & æble

Nemt pålæg med blomkål, spidskål, skyr & æble

Tid: 15 min.

Personer: 4

 .

Ingredienser:

½ blomkål

½ spidskål

2 æbler

300 g Skyr 0,2% (evt. med pære og vanilje)

Salt og peber

400-500 g fuldkornsrugbrød

 .

Sådan gør du:

Del et spidskål på langs. Fjern 4 store blade, som deles, så du har 8 stykker. Derefter skær blomkål og spidskål meget fint ud.  Brug gerne en foodprocessor/stavblender.

Æblerne skæres ud i små tern eller blendes. Kom æblerne op i en stor skål sammen med kålen.

Skyr, salt og peber kommes over kålen. Bland det hele godt sammen.

Hvis du synes pålægget skal være lidt sødere, kan du tilføje 2 tsk. honning eller sirup.

Anret bladene fra spidskål på rugbrød og kom pålægget på. Kan også serveres ovenpå spegepølse eller andet pålæg du ønsker.

Denne ret er en god blanding af knasende, blødt, cremet, surt og sødt, en kombination som giver en god smagsoplevelse.  

Velbekomme.

.

P.S.

Du kan også bruge bladene fra kinakål til at anrette pålægget på, da kinakålen holder sig godt i madpakken.

Sundere pålæg med grøntsager og frugt er en godt alternativ til for eksempel mayonnaise, remulade m.m..   

.

Nemt pålæg med blomkål, spidskål, skyr & æble ♥