Nem mad med Kinakål

Nem mad med kinakål giver dig masser af variende retter, hvor du nemt kan bruge hele kinakålen.

 Det er retter som er hurtige at lave, giver masser af god smag og kålen er økonomisk i madbudgettet.

 Kinakål er suveræn i wokretter, da dens mere hvide blade egner sig godt til lynstegning, som giver en god konsistens til retten.

Ligeledes er den alletiders i madpakken, da denne kål holder sig frisk, og derfor lækker at bide i – også efter nogle timer.

Den bør også prøves i Kimchi, hvor kinakålen bliver fermenteret.


Lidt info om kinakål

Kinakålen kan bruges i mange retter. Dens blade har nemlig forskellige konsistenser, hvilket gør den til en spændende kål at arbejde med.

Smagen er mild og ikke bitter som salater og andre kål nogle gange kan være. Mange børn og voksne, samt “dem der endnu ikke er kålelskere” kan derfor oftest godt lide kinakålen.

.

Du kan lave nem mad med kinakål på mange måder:

Med kinakålens milde smag og flotte grønne blade, egner den sig godt til kålsalater, sammen med andre frugter og grøntsager. Finsnit den mere grønne del af kålen og brug gerne lette dressing dertil såsom balsamicoeddike eller andre olie dressinger.

Den mere hvide del af kålen, er sprød, og derfor super i wokretter. Prøv at  snitte den hvide del af kålen i grove skiver, ca. 3-4 cm.  Husk kun at lynstege i 1-2 minutter for at kinakålen kan bevare sin sprødhed. Ved for meget varme bliver kinakålen hurtig “slatten” og lidt kedelig at spise, derfor vær opmærksom på hvor meget tid og varme du giver kinakålen.

Læs mere om hvordan du kan opbevare kinakålen, dens danske sæson og dens vitaminer her

Tilbage til oversigten med Nem mad

.

Hvis du gerne vil have inspiration til, hvordan du NEMT kan få flere kål og andre grøntsager i dine måltider, så følg facebooksiden: Nem mad med kål – Svinningegård, hvor der løbende bliver lagt nemme opskrifter op med masser af kål.