Nem mad med kinakål giver dig masser af variende retter, hvor du nemt kan bruge hele kinakålen.
⇒ Det er retter som er hurtige at lave, giver masser af god smag og kålen er økonomisk i madbudgettet.
⇒ Kinakål er suveræn i wokretter, da dens mere hvide blade egner sig godt til lynstegning, som giver en god konsistens til retten.
⇒ Ligeledes er den alletiders i madpakken, da denne kål holder sig frisk, og derfor lækker at bide i – også efter nogle timer.
⇒ Den bør også prøves i Kimchi, hvor kinakålen bliver fermenteret.
- Pastasalat med kinakål, blåbær & kylling
- Kinakål med Grøn Karry Pasta
- Nem kålsalat med rejer & galiamelon
- Kål wok med kylling, BBQ & chilisauce, Svinningegård
- Nem kålsalat med kylling, kinakål & peberfrugt
- Nem kålsalat med tun, æg & kinakål
- Nem kålsalat med kinakål og balsamicodressing
- Nem wok med kinakål, kylling og grøn karrypasta
- Wok med kinakål, Karrypasta. kylling & Gulerødder
- Nem kålsalat med kinakål, jordbær, mynte & mørk chokolade
- Nem wok med kinakål, mango, kylling & chilisovs
- Varm kålsalat med kinakål & gulerødder, Svinningegård
- Nem kålsalat med mango, ananas, salatkål eller kinakål
- Nem wok med salatkål / kinakål, kylling og soyasovs
- Wok med Kål, Kylling og Sød Mango Chutney
- Nem burger med coleslaw af salatkål eller spidskål
Lidt info om kinakål
Kinakålen kan bruges i mange retter. Dens blade har nemlig forskellige konsistenser, hvilket gør den til en spændende kål at arbejde med.
Smagen er mild og ikke bitter som salater og andre kål nogle gange kan være. Mange børn og voksne, samt “dem der endnu ikke er kålelskere” kan derfor oftest godt lide kinakålen.
.
Du kan lave nem mad med kinakål på mange måder:
Med kinakålens milde smag og flotte grønne blade, egner den sig godt til kålsalater, sammen med andre frugter og grøntsager. Finsnit den mere grønne del af kålen og brug gerne lette dressing dertil såsom balsamicoeddike eller andre olie dressinger.
Den mere hvide del af kålen, er sprød, og derfor super i wokretter. Prøv at snitte den hvide del af kålen i grove skiver, ca. 3-4 cm. Husk kun at lynstege i 1-2 minutter for at kinakålen kan bevare sin sprødhed. Ved for meget varme bliver kinakålen hurtig “slatten” og lidt kedelig at spise, derfor vær opmærksom på hvor meget tid og varme du giver kinakålen.
Læs mere om hvordan du kan opbevare kinakålen, dens danske sæson og dens vitaminer her
Tilbage til oversigten med Nem mad
.