Nem rejecocktail med rød spidskål & salatkål

Rejecocktail med et lille pift.

En lækker forret eller frokost som er nem at tilberede, ser festlig ud i sine mange farver og smagen er skøn + masser af sprødhed fra kålene. En ret der bør prøves.

Nem mad - Nem rejecocktail med rød spidskål & salatkål

Nem rejecocktail med rød spidskål & salatkål

Personer: 4

Tid: 15 minutter

.

Ingredienser:

800 gram rejer

½ salatkål

½ rød spidskål

4 tomater

Dressing:

6 spsk. crème fraiche

2 spsk. mayonnaise

2 spsk. ketchup

1 spsk. revet løg

1½ tsk. Paprika

2 spsk. citronsaft

salt

.

Sådan gør du:

Fjern de yderste blade af den røde spidskål og salatkålen, og del dem begge på langs.

Snit begge kål fint. Fordel først rød spidskål og derefter salatkål i portionsglas / rejecocktailglas.

Hæld væden fra rejerne og kom derefter en portion af disse i glasset.

Skær tomaterne ud i små både og kom dem oven på rejerne. Lag endnu et lag med samme fremgangsmåde: kål, rejer og tomater.

Kom creme fraiche, mayonnaise, ketchup, revet løg, paprika og citronsaft op i en skål og rør det hele godt sammen til en dressing. Smag til med lidt salt.

Hæld lidt dressing over rejecocktailen inden servering og stil resten frem, så der løbende kan tages mere dressing på hvis ønsket. Alternativt kan den klassiske thousand Island dressing også være ideel til denne ret, specielt hvis retten skal være endnu nemmere at lave.

Velbekomme, Nem mad med Svinningegård

.

Tip til nem mad med kål i hverdagen:

Kålen er altid mest frisk og sprød hvis du venter med at snitte den til lige før du skal bruge den.

-Men ved en presset hverdag, hvor tiden til madlavning kan være sparsom, kan det være lækkert at have færdigsnittet kål og eventuelt andre grøntsager i køleskabet, klar til at blive taget i brug med det samme. Det kan hurtigt spare dig for 5-10 minutters udskæring hver gang du laver mad.

Du kan derfor snitte kål og andre grøntsager i weekenden eller en hverdag hvor du har den ekstra tid.

Den bedste måde at opbevare grøntsager på er forskellig.

Vores erfaring med kål er, at det er bedst, hvis du opbevarer den i beholdere, skåle eller poser hvor der kan komme lidt luft ind/ud. Prik eventuelt små lufthuller i posen. Derved undgår man en stærk kållugt, som kan forekomme ved tætlukket opbevaring.

Ved denne opbevaring kan færdigsnittet kål holder sig frisk og sprødt i cirka 3 dage på køl.

Husk altid at opbevar kål køligt gerne ved 4-5 grader, så bevares sprødheden og friskheden bedst.

.

Nem rejecocktail med rød spidskål & salatkål ♥