Blomkål i ovnen er en rigtig lækker og meget nem anretning af blomkål.
Du behøver kun 3 ingredienser = blomkål, revet ost og parmaskinke, Samt cirka 20 minutters tid, hvoraf de cirka 5 minutter er til tilberedning og de sidste cirka 15 minutter er kålen i ovnen.
Brug retten i hverdagen eller når du får gæster – Til begge dele er det skønt, når det indimellem kan gå lidt nemt og hurtigt, – også når det er hjemmelavet mad.
Tid: 20 minutter
Personer: 4
.
Ingredienser:
1 Stort blomkål eller 2 Små blomkål.
100 gram revet mozzarella ost
150 gram parmaskinke
.
Sådan gør du:
Start med at tænde ovnen på 160 grader varmluft.
Fjern derefter de grønne blade omkring blomkålshovedet. Skyl blomkålshovedet i vand og skær derefter kålen ud i mindre buketter, undgå den store/grove stok i midten. Alt efter hvor store buketter du godt kunne tænke dig, varierer tiden i ovnen lidt.
⇒ Hvis du ønsker små buketter med en diameter på cirka 5 cm, så burde 12 minutter i ovnen ved 160 grader være nok.
⇒ Hvis du ønsker store buketter, ca. 8-9 cm i diameter, hvilket svarer til et kvart/halvt blomkålshoved, selvfølgelig alt efter størrelsen på hovedet, så giv dem cirka 15 minutter i ovnen.
Ovne kan varme lidt forskelligt, så prøv dig frem og giv eventuelt blomkålen lidt længere tid i ovnen, hvis du synes den er for hård efter de ovenstående tider.
Når du har lavet den ønskede størrelse buketter, så drys lidt revet ost på buketten og pak den ind i 1-2 skiver parmaskinke, jo mere af buketten du kan dække, jo nemmere er det at undgå at buketten bliver brændt. Læg den derefter på en bageplade med bagepapir.
Kom anretningen i ovnen med den revet ost og parmaskine. Når tiden nærmere sig de 12 – 15 minutter, så hold lidt øje med at de ikke brænder på.
Velbekomme, Nem mad med Kål fra Svinningegård
.
Prøv den også gerne med spidskål, find opskriften her.
.