Nemme blomkålsris

Blomkålsris er super nemme at lave, samt en god variation eller alternativ til almindelige ris. Yderligere mætter de rigtig godt samt er en alletiders måde hvorpå du kan få mere kål  i dine måltid.

⇒ Du skal kun bruge 4 ingredienser + cirka 10 minutter. ⇐

⇒ En måde hvor også børn nemt kan få mere kål til aftensmad. ⇐

Prøv også blomkålsris i supper, sandwich, salater m.m..

Nemme blomkålsris

Nemme blomkålsris

Personer: 4

Tid: 10 minutter

.

Ingredienser:

1 blomkål (gerne stort)

1 spsk. smør

1 fint hakket løg (gerne stort)

Salt og peber

.

Sådan gør du:

Hak løget meget fint, gerne med en stavblender / foodprocessor. Kan også bruges et rivejern, hvor løget rives groft, men det er lidt mere tidskrævende.

Hak derefter blomkålen meget fint, gerne med en stavblender / foodprocessor, så det kommer til at “ligne” ris.

Tænd op for en gryde og smelt smørret inden løgene tilføjes.

Vend løgene i gryden i cirka 2 minutter, ved middelvarme, pas på de ikke bliver brune.

Kom derefter kålen op i gryden og smag til med salt og peber. Vendes i cirka 5 minutter ved middel varme.

Velbekomme.

.

P.S.

Nyd blomkålsrisene til blandt andet kylling, bøffer eller fisk.

Du kan ligeledes også tilføje forskellige krydderier til dine blomkålsris, såsom hvidløg, krydderurter, karry, chili, paprika, revet muskatnød m.m.. Dette er en god måde også at variere dine blomkålsris lidt på.

Prøv også at bland andre grøntsager sammen med blomkålsrisene, på denne måde kan du få ekstra mange grøntsager nemt i et måltid. Prøv med ærter, majs, bønner, rødløg eller frugter såsom peberfrugt, mango, ananas m.m..

.

Nemme blomkålsris ♥

.

Følg facebooksiden: Nem mad med kål – Svinningegård, og få inspiration til hvordan du kan få mere kål i din hverdagen, på en nem måde. Det tager udgangspunkt i at kål og andre grøntsager bliver en større del af det du har på tallerkenen.