Nem salatkål med æbler, mandler og sesam

Mandler, æbler, sesam og salatkål bidrager alle med lækre smagsnuancer, som ideelt kan blandes sammen til en kålsalat. Server den som tilbehør til din aftensmad eller nyd den som et mellemmåltid.

Kålsalaten mætter godt. og er nem at tilberede.

Nem mad - Nem salatkål med æbler, mandler og sesam

Nem salatkål med æbler, mandler og sesam

Personer: 4

Tid: 20 minutter

.

Ingredienser:

1 salatkål eller spidskål

1-2 æbler

100 gram mandler

2-3 tsk. sesamfrø

Dressing:

2 spsk. rapsolie

½ tsk. sukker

2 spsk. æbleeddike eller hvidvinseddike

salt og peber

.

Sådan gør du:

Start med at fjerne de yderste blade af salatkålen, alternativt kan du også bruge et spidskål. Del kålen i 2 og snit den fint, undgå at få stokken med.

Skyl æblerne og skær dem ud i små tern.

Grofthak mandlerne og rist dem kort på en tør pande. Rist efterfølgende sesamfrøene kort og under opsyn, da de hurtigt kan begynde at hoppe rundt på varm pande.

Bland rapsolie, sukker og æbleeddike sammen og smag til med salt og peber.

Bland salatkål, æbler, de grofthakkede mandler og sesamfrø sammen i en stor skål og hæld dressingen over. Vend salatkålen forsigtigt så alt kålen får dressing på sig.

Server kålsalaten som tilbehør til aftensmaden, frokosten, eller nyd den som et mellemmåltid.

Velbekomme.

.

Tip:

Hvis du har rester af kålsalaten, kan du sætte den i køleskabet og nyde den dagen efter. Du kan eventuelt lave lidt kylling, laks, eller benytte rester af kød til at blande det sammen med kålsalaten. Det er en god måde at minimere madspildet, samtidigt med at du nemt kan minimere tiden du skal bruge i køkkenet.

.

Få inspiration til at bruge mere kål og andre grøntsager NEMT i hverdagen ved at følge facebooksiden: Nem mad med kål – Svinningegård. Der bliver løbende lagt opskrifter op med masser af kål.

.

Nem salatkål med æbler, mandler og sesam ♥