Nem mad med Salatkål / Sommerhvidkål

Salatkål, som også kendes som sommerhvidkål er en nyere hvidkålssort, med en mere sødlig og meget mild kålsmag. Salatkålen fra Svinningegård dyrkes på friland.

Alletiders for folk der “endnu” ikke er de store kålelskere.

Suveræn til børn, da ofte ikke bryder sig om de mere bitre kål og salater.

Mere luftige og mindre end tradionelle hvidkål =Nemmere at skære ud.  


Lidt info om salatkål/sommerhvidkål

Salatkålen indeholder gode kostfibre, som mætter godt, og derfor en rigtig god ingrediens hvis du gerne vil holde vægten eller tabe dig.

Opbevar kålen på køl, da bladene forbliver friske og sprøde i længere tid. Brug gerne kålens emballagepose, eller anden opbevaringsemballage hvor den kan få luft.

Hvis de yderste blade bliver kedelige at se på, skal du bladre dem af.  De er “naturens” egen emballage, som beskytter bladene indenunder. Kålen har derfor en længere holdbarhed, som giver dig god mulighed for at nå at få det hele spist.

Salatkålen/sommerkålen kan anrettes på mange måde, dens lækre smag gør den suveræn i kålsalater, eller som mellemmåltidssnack.

Men du kan også bruge den i wok, gryderetter eller coleslaw m.m.

Det er en kål, som er særlig god til børn, da den har en mere sødlig smag og samtidigt er sprød. Prøv den i madkassen mellem rugbrød og pålæg.

Vi håber, at du kan finde inspiration her på siden til hvordan du kan lave nem mad med salatkål.

Tilbage til oversigten med Nem mad