Dyrkning af kål

Dyrkning af kål på friland, i det sydlige Danmark, på Svinningegård

Dermed er kålen tæt på forbrugerne i Danmark, som kan få leveret helt friske kål fra friland hver eneste dag i sæsonen.

Det danske klima egner sig godt til dyrkning af disse mere grove grøntsager, kål,  som har en forholdsvis lang sæson.

Dansk kål fra Svinningegård kan leveres fra cirka midt maj til start februar.

Dyrkning af kål på friland er et spændende erhverv, hvor det gælder om at være omstillingsparat hele tiden, da der skal ageres efter vejret, for at opnå en optimal dyrkning.

På denne side kan du få et lille indblik i, hvordan de overordnet processer omkring dyrkning af kål sker. Når der startes med at plante småplanter ud, til de håndhøstes i marken cirka 2-3 måneder efter, og til slut ender hos forbrugerne.

Ligeledes hvad betydningen af dansk kvalitet står for. Der er nemlig forskellige regler til dyrkningen, selv i EU landene er lovgivning og restiktioner forskellige. Det drejer sig blandt andet om plantemidler, vandingsvand og gødning.

Svinningegård er GlobalG.A.P. certifiseret, læs mere om denne certificering ved at trykke på nedenstående billede eller link.

 Få et nærmere indblik i dyrkning af kål her: